Eterisk olja Frankincense EKO, 10 ml

199.00 kr

Eterisk olja Frankincense EKO, 10 ml

Beskrivning

Äkta 100% ren och naturlig frankincense eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet. Ekologisk certifierad: Ecocert & USDA 100% organic Latinskt namn: Boswellia serrata Växtdel: harts Framställning: ångdestillation Ursprungsland: Indien Färg: färglös – ljusgul Konsistens: tunn Parfymnot: bas – mellan Doftbeskrivning: Frisk citrusdoftande, hartsartad och träaktig. Passar bra ihop med: Citrus-, krydd-, trä- och blomoljor sombergamott, geranium, grapefrukt, neroli, sandelträ och svartpeppar samt basilika, muskatellsalvia, patchouli, rosmarin och vetiver. Frankincense serrata eterisk olja från Lifeblossom är framställd genom ångdestillation av harts från trädsläktet boswellia. Harts utvinns genom att skåror på trädets stam avger kåda vilket så småningom hårdnar till så kallade harts tårar. Det är denna aromatiska harts som senare destilleras till eterisk olja. Frankincense har en mycket lång och spännande historia i olika kulturer, där den har använts i religiösa ceremonier samt i medicinska och kosmetiska sammanhang. Den är högt värderad inom ayurvedisk medicin och har genom tiderna haft stor betydelse som doftämne och rökelse. Det sägs att de tre vise männens gåvor till Jesusbarnet var guld och myrra tillsammans med rökelse (frankincense). Frankincense innehåller många värdefulla naturliga beståndsdelar som bidragit till oljans antiseptiska, slemlösande och antiinflammatoriska verkan. Det är framförallt oljans inflammationshämmande och immunstärkande egenskaper som uppmärksammats runt om i världen. I aromaterapi används den även för att fördjupa andhämtning samt för att dämpa kronisk stress, oro och ångest. Frankincense anses ha lugnande, vitaliserande och upplyftande inverkan på kropp och sinne. I hudvård är frankincense särskilt gynnsam för torr, känslig och mogen hud. Det är en antiseptisk, antiinflammatorisk, sammandragande eterisk olja som anses cellstimulerande och vårdande för skadad hud. Oljans fina och regenererande egenskaper har bidragit till att den