Eterisk olja Kryddnejlika EKO, 10 ml

129.00 kr

Eterisk olja Kryddnejlika EKO, 10 ml

Beskrivning

Äkta 100% ren och naturlig kryddnejlika eterisk olja av hög terapeutisk kvalitet. Ekologisk certifierad: Ecocert & USDA 100% organic Latinskt namn: Syzygium aromaticum även Eugenia caryophyllata Växtdel: blomknopp Framställning: ångdestillation Ursprungsland: Sri Lanka Färg: färglös – ljusgul Konsistens: tunn Parfymnot: mellan Doftbeskrivning: Kryddnejlika har söta varma kryddiga undertoner med friska fruktiga toppnoter. En klassisk juldoft särskilt tillsammans med apelsin. Ett omtyckt doftämne i parfym. Passar bra ihop med: Citrus- och blomoljor som bergamott, lavendel, ros och ylang ylang. Passar även med citrongräs, muskatellsalvia och sandelträ. Kryddnejlika eterisk olja från Lifeblossom har en speciell söt, varm, kryddig doft som är vitaliserande och stimulerande. Kryddnejlikans huvudsakliga innehåll av eugenol bidrar till oljans antiseptiska, antiinflammatoriska och lokalbedövande verkan. Det är dessa egenskaper som även bidragit till oljans traditionella användning inom tandvården. Kryddnejlika är rik på antioxidanter som bidrar med naturligt skydd mot fria radikaler och oxidativ stress. Oljans antiseptiska verkan har gjort den till ett naturligt alternativ vid exempelvis förkylning och influensa, samt i hudvård till behandling av akne och sårvård. Kryddnejlika i små mängder i massageoljan används även vid stela ömmande muskler. Doften håller dessutom insekter som mygg på avstånd, särskilt effektiv i kombination med andra insektsbortstötande oljor. Kryddnejlikaolja kan orsaka hudirritation, använd med försiktighet och ej på känslig hud. Gaskromatografi Masspektrometri (GC/MS) GC/MS har ansetts vara en “gold standard” för identifiering av rättsmedicinska ämnen. Instrumentets enkelhet, känslighet och effektivitet i att skilja och identifiera beståndsdelar har gjort GC/MS till ett av de viktigaste verktygen inom analytisk kemi. Användningsområde Eteriska oljor används inom aromaterapi samt som doft- och smakämne i kosmetiska produkter. Det är även vanl