Hudvård

Som ordspråket säger: “Du får bara en chans att göra ett gott första intryck”. Samma sak gäller för din hud. En bra hudvårdsrutin är avgörande för att hålla din hud snygg. Hudvård behöver inte vara dyrt eller tidskrävande. Det finns gott om prisvärda och lättanvända produkter. Här är några tips som hjälper dig att komma igång:

 • Rengör huden två gånger om dagen med ett milt rengöringsmedel. Detta kommer att avlägsna döda hudceller och överflödig olja.
 • Använd en fuktighetskräm på kvällarna som gör att din makeup inte glider av under dagen.
 • Investera i en bra sminkborttagare för att ta bort din makeup innan du går och lägger dig.
 • Drick mycket vatten under hela dagen. Din hud behöver fukt för att hålla sig frisk.
 • Undvik att använda hårda skrubbmedel i ansiktet.

Vanliga hudtyper: normal, torr, fet, kombinerad

Din hud är grunden för ditt utseende. Din huds tillstånd kan påverka hur du ser ut och hur du känner dig själv. Det finns fyra huvudtyper av hud: normal, torr, fet och kombinerad hud. Att veta vilken typ av hud du har är det första steget för att ta hand om den på rätt sätt. Normal hud är den vanligaste hudtypen och det är faktiskt den typ som de flesta människor har. Den behöver mycket fukt, men inte för mycket. Normal hud kan vara fet på vissa ställen och torr på andra, beroende på din genetik och livsstil. Torr hud har väldigt lite fukt. Huden i ansiktet kan vara torr och fjällig, eller så kan den vara fet och glänsande.

Fet hud har mer olja än vatten i cellerna, vilket innebär att den kan se glansig och fet ut. Fet hud kan dock vara mycket torr, så det är viktigt att återfukta tillräckligt för att den inte ska torka ut. Torr hud har för lite fukt och är ofta förtjockad och rynkig. Alla torra hudtyper är dock inte likadana.

Följande butiker erbjuder många alternativ till hudvård när det gäller hudrelaterade problem och akne. Akne eller finnar som vi säger till vardags, är en godartad hudsjukdom som orsakas av vanliga hudbakterier med en inflammation i talgkörteln som följd. Akne kan även drabba vuxna.

 • Top Formula
  8 av 10Top Formulas sortiment av kosttillskott är anpassat för alla målgrupper. Deras sortiment innefattar allt ifrån Omega-3 och koffein till protein. En stor del av deras utbud tillverkas av dem själva i deras fabrik i Norrköping. Förutom de egentillverkade produkterna så är de även återförsäljare för ett antal marknadsledande märken. Klicka här för mer info »
 • A-Store
  7 av 10
  Handlar du hos A-Store kan du vara säker på att alla produkter är framställda av naturliga råvaror. Ekologiska och delekologiska produkter är naturliga produkter som är bra ur miljösynpunkt då allt innehåll är organiskt nedbrytbart av naturen utan att lämna några kemiska rester. Alla A-Stores förpackningar är återvinningsbara. Klicka här för mer info »
 • Gents
  6 av 10
  Sveriges största nätbutik för manlig hudvård, rakning, grooming och kroppsvård heter Gents. Här hittar du användbara tips och en mängd artiklar för män. Förutom det utomordentliga utbudet av produkter så betalar du aldrig mer än 29 kr i frakt. Klicka här för mer info »