Tandblekning

Tandblekning har blivit mycket populärt på senare år och är en enkel metod för att få bukt på missfärgningar på tändernas emalj. Numera finns det även ett stort utbud av metoder för tandblekning hemma. Oftast använder man sig av väteperoxid för blekningen. Väteperoxiden oxiderar ämnena som orsakat missfärgningarna. Tandblekning kan göras hemma eller hos en tandläkare. Det finns många receptfria produkter som hävdar att de bleker tänderna, men det är bäst att rådgöra med en tandläkare för att se vad som är det bästa alternativet för dig.

Typer av tandblekning

Det finns många olika typer av tandblekning. De vanligaste är blekningsbehandlingar i hemmet, som t.ex. blekningstandkräm, blekningsbrickor och blekningsremsor. Professionella blekningsbehandlingar finns också tillgängliga hos tandläkare. Dessa behandlingar använder starkare blekmedel än hembehandlingarna och kan ljusa upp tänderna i upp till åtta nyanser vid ett besök.

Hur fungerar tandblekning?

Tandblekningsprocessen börjar med en konsultation där din tandläkare undersöker dina tänder och bestämmer det bästa sättet att uppnå önskat resultat. Om du är en bra kandidat för tandblekning tar din tandläkare avtryck av dina tänder så att skräddarsydda skenor kan skapas. Skenorna kommer att sluta åt kring dina tänder och låta blekningslösningen verka.

Risker och biverkningar av tandblekning

Tandblekning har blivit ett populärt kosmetiskt ingrepp de senaste åren. Även om det i allmänhet anses vara säkert finns det vissa risker och biverkningar i samband med tandblekning. Några av riskerna och biverkningarna är: tandkänslighet, tandköttsirritation och erosion av emaljen. Det är viktigt att väga riskerna och fördelarna med tandblekning innan man bestämmer sig för om man ska genomgå ingreppet eller inte.

ÅterförsäljareMer info
Dentaworks
Dentaworks
9 av 10
Från 349 kr
Dentway
Dentway
8 av 10
Från 445 kr
Apohem
Apohem
8 av 10
Från 219 kr
ConfidentSmile
Confidentsmile
9 av 10
Från 179 kr
Beconfident
Beconfident
8 av 10
Från 295 kr